Innovest 2 (1)

Et studiejob gør dig klar til jobmarkedet

Da BouMatic sagde ja tak til en studentermedhjælper, fik Kenneth V. Madsen ikke bare bevist, at han kan bruge sin viden fra ingeniørstudiet i praksis. Hans selvtillid fik også et boost, så nu glæder han sig for alvor til at komme ud at prøve sig selv af i et fuldtidsjob.

- Jeg havde en god underviser, Irina. Hun talte meget om værdien af at få praktisk erfaring og opfordrede mig til at finde et studiejob. Jeg viste interesse, og hun foreslog derfor, at jeg tog kontakt til Karina Winkler fra MatchMaker, som hjalp med at sætte skub i processen," fortæller Kenneth V. Madsen.

Faktisk udsprang Kenneths job af et regulært stillingsopslag. Karina Winkler havde kontaktet BouMatic og foreslået, at de overvejede at besætte funktionen (kvalitetsledelse) med en studentermedhjælper. Det havde virksomheden ikke prøvet før, men de var med på at give det en chance. Og spørger man Kenneth har den beslutning været til hans store fordel.

- Jeg har jo været med til at tilføje nogle processer, som har udviklet måden, de gør tingene på i BouMatic – og som faktisk virker. Det er vildt, fortæller han begejstret.

Har allerede sat et aftryk
Det er ofte store, kendte virksomheder, der promoveres på studiet, så Kenneth havde ikke overvejet en mindre virksomhed. Men han mener i dag, at mindre virksomheder kan være mindst lige så spændende som de store koncerner:

- Jeg tror, at mine arbejdsopgaver har været mere varierende, og at ansvaret har været større. Men vigtigst af alt, så ved jeg, at mit arbejde kan bruges til noget, og at jeg derfor gør en forskel, fortæller han.

- At få Kenneth ind i BouMatic har givet vores virksomhed og flere medarbejdere et løft og en ny måde at tænke kvalitet og processer på, fortæller BouMatics direktør Carsten Nielsen.

- Jeg har jo ikke vendt alt på hovedet, men f.eks. været med til at oprette nye processer og arbejdsmetoder, der dataregistrer og dokumenterer udført arbejde, uddyber Kenneth.

- Det betyder, at BouMatic i dag arbejder mere struktureret – og det har indvirket positivt på kvaliteten.

Kenneth uddanner sig til civilingeniør med speciale inden for teknologibaseret forretningsudvikling og har primært arbejdet med forretningsforståelse og -skabelse ved brug af teknologisk viden på studiet. Han oplevede hurtigt, at den viden, han havde fra studiet om interne og eksterne forretningsprocesser, gjorde det let for ham at samarbejde med kollegerne i f.eks. indkøbsafdelingen, varemodtagelsen, lageret og produktionen på BouMatic – og han satte sig nemt ind i sine opgaver. Men som i et regulært job kom der også mange andre opgaver for Kenneth, og han har derfor også måttet læse op på nye ting.

- Det overraskede mig positivt, at jeg fik så meget ansvar og frirum. Jeg havde været lidt bekymret for, om jeg bare skulle have et sædvanligt studiejob med mere fokus på rutinepræget arbejde. Men hos BouMatic har de valgt at drage fordel af, at jeg kommer udefra og kaster et nyt syn på tingene. Det er jo svært for dem selv, og de har været enormt forandringsvillige og fast besluttede på at rette et større fokus på kvalitet, fortæller Kenneth.

Føler sig klar til karrieren
Kenneth er fortsat ansat i studiejob hos BouMatic og arbejder nu tre dage om ugen ved siden af arbejdet med sin kandidatafhandling – og han glæder sig til at blive færdig og få mulighed for at arbejde på fuld tid.

- I modsætning til før føler jeg mig i høj grad klar til et job. Tidligere kunne tanken godt være lidt skræmmende – om jeg slog til, og om mine kompetencer var relevante. Men det har jeg fået bekræftet nu, lyder det sikkert og roligt fra Kenneth, der er glad for, at han kan gå ud på jobmarkedet og allerede dokumentere praktiske erfaringer og resultater på CV’et.

- Jeg har fortsat mine egne opgaver i virksomheden og supergode kolleger, der ikke tænker, at jeg er en ung, grøn ingeniør, der kommer og fortæller dem, hvad de skal gøre. De tager i stedet imod med åbne arme og har fokus på løsninger.

Kenneth er glad for at se, at de nye processer er med til at optimere produktionen og varehåndteringen i form af højere kvalitet og færre reklamationer. Men de har også et klart bæredygtigt element, da de reducerer spild og optimerer ressourceforbruget – og det, synes han også, er tilfredsstillende.

Et studiejob er en gylden chance
- Jeg vil afgjort anbefale andre virksomheder at takke ja til en praktikant eller studentermedarbejder, fortæller Carsten Nielsen og fortsætter:

- Som virksomhed har vi fået en udefrakommende person til at bidrage med den sidste nye viden – og vi har fået en ung, energisk medarbejder, der er motiveret, og som forstår implementering af nye processer, fastslår han.

Kenneth er heller ikke i tvivl om, at han på det kraftigste vil anbefale andre studerende at søge et studierelevant job:

- Det er en gylden chance for at afprøve sin viden og få en fod inden for på arbejdsmarkedet. Du får lov til at være en del af en arbejdende organisation, og det fjerner distancen til virkeligheden, vurderer Kenneth.

- Man står bare et andet sted end de studerende, der ikke har haft studiejob. Det er virkelig rart at få afprøvet sine kompetencer og finde ud af, at det slet ikke er så farligt derude. Jeg har da langt mere selvtillid nu, hvor jeg ved, hvad jeg er i stand til – også fordi BouMatic har vist mig, at de er glade for, at jeg er der, konkluderer han.

Og måske har han ligefrem banet vejen for andre, for BouMatic har nu også besluttet at ansætte en studerende i virksomhedens marketingfunktion.

Om BouMatic A/S

BouMatic er en af verdens førende producenter af staldmekanisering. Virksomheden har hovedsæde i Madison, USA og europæiske afdelinger i Emmelord i Holland og Skjern i Danmark, der varetager hovedparten af produktionen til Europa. Kerneområderne er malketeknik og automatisk udmugning. Alle anlæg og produkter fra BouMatic A/S er baseret på gennemprøvede materialer og løsninger, som inddrager den nyeste forskning inden for teknologi, miljø og dyrevelfærd.

Læs mere BouMatic her.

MatchMaker

Mangler jeres virksomhed tid og ressourcer til et konkret projekt? Eller er du studerende eller jobsøgende på jagt efter en projektvirksomhed, et job eller en praktikplads?

Så kontakt os, og hør mere om, hvordan MatchMaker kan hjælpe dig med at kickstarte karrieren eller skabe vækstfremmende resultater gennem f.eks. projektopgaver og praktikforløb.

Kontakt Susanne Trip Nielsen

Direkte: 99752609 Mobil: 21184745
E-mail: stn@rserhverv.dk

Tilmelding til nyhedsbrev