Innovest 2 (1)

Praktikforløb blev et langvarigt samarbejde

De små virksomheder rummer store muligheder - i hvert fald hvis man som Sascha Sabine Hansen kan byde ind med efterspurgte kompetencer og masser af gå-på-mod. Hendes samarbejde med Fibo Intercon har grebet om sig, siden hun begyndte i praktik i 2018

Da Sascha Sabine Hansen begyndte i praktik hos Fibo Intercon, blev praktikpladsen hurtigt til et fast studiejob, der til sommer igen bliver til en praktikplads, når hun skal til at skrive sin afsluttende hovedopgave. Og når Sascha er færdig med sin uddannelse som professionsbachelor i international handel og markedsføring, bliver hendes første job også hos Fibo Intercon.

Fra restaurantionsbranchen til hardcore BtB

- Jeg vidste jo ikke noget om betonblandere og betonbranchen i det hele taget, da jeg begyndte her, fortæller Sascha Sabine Hansen og fortsætter:

- Men da vi kun er 15 ansatte i virksomheden, har hver især en god viden at bidrage med, og alle har været utroligt gode til at få mig til at føle mig tryg og besvare spørgsmål. Men de forstod også, at jeg kunne bidrage med noget andet, og de var villige til at investere i at få mig sat ind i virksomheden, fortsætter Sascha, som lige nu er den eneste kvinde hos Fibo Intercon.

Sascha begyndte sin uddannelse i erhvervsøkonomi og erhvervsjura og læste i to år, hvor hun bl.a. fik styrket sin viden om konkurrenceret og international markedsret. Men hun konstaterede, at hun savnede en mere 'hands-on'-tilgang til sit fag – måske fordi hun allerede havde en del erhvervserfaring med sig fra flere års ansættelse i restaurationsbranchen. Hun fandt herefter det, hun søgte, på uddannelsen til markedsføringsøkonom. I forbindelse med studiet kom hun i praktik hos Fibo Intercon.

Saschas første møde med Fibo Intercon var, da virksomhedens direktør Henrik B. Jeppesen talte på markedsføringsøkonomuddannelsen i Skjern, hvor Sascha arbejdede som repræsentant for sin uddannelse.

- Henrik har selv kombineret en ingeniøruddannelse med en marketinguddannelse, og det gør ham til en god sparringspartner, fortæller Sascha.

MatchMaker formidlede idéen om en praktik, og Henrik kunne også se potentialet i Sascha, for kun få uger inde i praktikforløbet tilbød han hende et studiejob efter endt praktikforløb.

- Sascha har hævet vores marketing til et nyt niveau. Hun har en bred viden, og så kan hun både tænke strategisk og udføre opgaverne operationelt. I hende har vi fået en fagligt dygtig og hårdtarbejdende kollega bag skrivebordet, der ofte går forrest, hvis der skal ske noget nyt, fortæller Henrik B. Jeppesen.

Stort potentiale i de små virksomheder

Fibo Intercon havde ikke haft en intern marketingfunktion i nogle år, så Sascha kom med en værdifuld kompetence og fik både stort ansvar og store frihedsgrader fra starten.

- Fibo Intercon har en marketingdirektør ansat fra England, som er min faglige samarbejdspartner i det daglige. Jeg var med til at udvikle strategien og opbygge marketingafdelingen, så det har udviklet sig til et meget spændende og udfordrende job, forklarer Sascha.

- Derfor tror jeg, at der ofte er en klar fordel ved at komme i praktik i en mindre virksomhed. Det er lettere at få erfaring på tværs af afdelinger og funktioner, få adgang til informationer og gøre en forskel. Og så er der måske også større mulighed for ansættelse bagefter, vurderer Sascha.

Hovedopgaven skal skabe værdi

Sascha bruger ofte 16 timer hos Intercon ved siden af studiet. Lige nu arbejder hun intensivt med indhold til Fibo Intercons sociale medier, der sikrer virksomhedens synlighed hos de rigtige kunder. Foran sig har hun sin hovedopgave, hvori hun skal udvikle forslag til salgsudvikling for Fibo Intercon, og som bl.a. skal omfatte en kortlægning af kunderejsen og nye salgsmetoder og -teknikker.

- Jeg er privilegeret at have god adgang til data og informationer i en meget specialiseret niche. Nu er det vigtigt for mig, at resultaterne i min hovedopgave kan være med til at skabe værdi for virksomheden og bane vej for mit videre arbejde her.

For samarbejdet med Fibo Intercon stopper ikke, når Sascha er færdig med sin uddannelse. Hun har allerede underskrevet en aftale med den vestjyske virksomhed og skal arbejde fuld tid hen over sommeren og efterfølgende i 12 ugers praktik. Så både hun og Fibo Intercon kan glæde sig til, at hun i 2021 begynder sin karriere som en temmelig erfaren, nyuddannet medarbejder. 

Sascha Sabine Hansen.

Om Fibo Intercon

Fibo Intercon er førende producent af mobile, semimobile og stationære blandeanlæg, som maskinudstyr og komplette produktionsanlæg, og virksomheden har forhandlernetværk i flere lande. Virksomheden er specialiseret i løsninger til den globale vindmølle- og betonindustri til brug under svære klimatiske og geografiske forhold. Fibo Intercon ligger i Videbæk og blev etableret i 1935 som maskinværksted.

Læse mere om Fibo Intercon her.

MatchMaker

Mangler din virksomhed tid og ressourcer til et konkret projekt? Eller er du studerende eller jobsøgende på jagt efter en projektvirksomhed, et job eller en praktikplads?

Så kontakt os, og hør mere om, hvordan MatchMaker kan hjælpe dig med at kickstarte karrieren eller skabe vækstfremmende resultater gennem f.eks. projektopgaver og praktikforløb.

Kontakt Susanne Trip Nielsen:

Direkte: 99 75 26 09, mobil: 21 18 47 45

E-mail: stn@rserhverv.dk

Tilmelding til nyhedsbrev

Erhvervrådets nyhedsbrev
Nyhedsbrev for iværksætteren