Plads Groen 1 (1) V1

PLADS til grøn omstilling

Vi har plads til dig

Ringkøbing-Skjern Kommune er Danmarks geografisk største kommune. Vi har masser af plads - og helt sikkert også plads til dig. Vil du flytte din virksomhed, er der mange muligheder i Ringkøbing-Skjern Kommune, og så får du ovenikøbet meget erhvervsgrund for pengene. 

Læs mere her og se hvilke erhvervsgrunde, der er til salg. 

Du får adgang til et netværk, hvor vi hjælper hinanden

Vil du samarbejdet og netværket, er Ringkøbing-Skjern Kommune et godt sted at placere sig. Her dyrkes netværket, og kommunens virksomheder hjælper gerne hinanden på vej. 

Erhvervsråd og lederforum
Vi har et stort og aktivt Erhvervsråd, der samler erhvervslivet og skaber bro til både beslutningstagere, mulige sparringspartnere og potentiel arbejdskraft.  Vestjysk Lederforum er et andet eksempel på et velfungerende netværk, hvor ledere fra både det private erhvervsliv og det offentlige mødes for at skabe tætte bånd og udveksle erfaringer og idéer. 

Bliv en del af Energinetværket
Det er også muligt at blive del af det grønne netværk Energinetværket. Netværket er for virksomheder, som vil optimere deres energiforbrug og har lyst til at dele ud og sparre med andre virksomheder på samme rejse. 

Er du interesseret i at høre mere om Energinetværket?
Så kontakt Bjarne Søgaard Nielsen på 20369896 eller bsn@rserhverv.dk

Stærke grønne virksomheder

Har din virksomhed fokus på grønne løsninger og grøn omstilling, så har vi allerede masser af viden og erfaring samlet i kommunen. Man kan ikke sige Ringkøbing-Skjern Kommune uden at sige Vestas, og man kan ikke sige Vestas uden at sige grøn energi. Verdens førende vindmølleproducent slog nemlig sine første folder i landsbyen Lem for over 75 år siden og har siden da sørget for masser af arbejdspladser og vindenergi internt i kommunen - og resten af verden. 

Grøn energi - en del af kommunens DNA
Grøn energi er en del af Ringkøbing-Skjern Kommunes DNA, og kommunen huser mange virksomheder, der beskæftiger sig med grøn energi. Blandt andet de mange underleverandører til Vestas som Baettr, Hydra Specma, Seasight Group og Millpart, men også akustiksuccesen Troldtekt.

Megaton: kæmpe energipark i Ringkøbing-Skjern
Det nyeste (grønne) skud på stammen er GreenGo Energys plan om at bygge en af verdens største energiparker i Ringkøbing-Skjern Kommune. Energiparken forventes at kunne producere over en million ton grønne brændstoffer om året.

Danmarks klimakommune nr. 1

Lige nu kommer 10 procent af al dansk vindmøllestrøm fra Ringkøbing-Skjern Kommune, og snart producerer vindmøller, solceller og biogasanlæg så meget energi, at vi i kommunen er selvforsynende med energi. 

Dette ligger blandt andet til grund for, at Ringkøbing-Skjern Kommune i 2022 blev udnævnt til Danmarks klimakommune nr. 1 af Dansk Energi under Green Power Denmark. En udnævnelse, der også blev baseret på, at kommunen i løbet af de seneste fire år har haft den største udbygning af produktionen af vedvarende energi. 

Et mål om at være selvforsynende med energi i 2024
Lige nu producerer kommunen selv 83,3 procent af den energi, der bruges internt, men har et mål om at blive 100 procent selvforsynende med energi inden 2024. Et mål, der ser ud til at lykkes.  

Blank felt
Blank felt
Blank felt
Blank felt

Tilmelding til nyhedsbrev

Erhvervrådets nyhedsbrev
Nyhedsbrev for iværksætteren