Innovest 2 (1)

Grønne tiltag giver god forretning

Gunnar Guldbrand A/S tilbyder salg og service af maskiner til danske og norske entreprenører. Virksomheden har fokus på at indtænke cirkulær økonomi og ressourceoptimering i sin forretningsmodel - blandt andet ved at renovere og optimere maskiner, så maskinernes levetid bliver forlænget. Det har både en miljømæssig og økonomisk gevinst for virksomheden og dens kunder.

Gunnar Guldbrand A/S sælger også udstyr, der kan udføre en opgravningsfri løsning, hvilket er et alternativ til traditionel udgravning. Det er både med til at effektivisere arbejdsprocesserne hos kunderne og til at skåne miljøet.

- Vi hjælper vores kunder med at ressourceoptimere, så de både sparer tid og arbejdskraft. Hvis kunderne på traditionel vis lægger nye rørledninger i jorden, så skal de først skære i asfalten, derefter grave jorden op og køre den væk, lægge rørledninger og til sidst fylde hullet med ny jord samt lægge ny asfalt. Alt dette undgår de med vores udstyr, da vores jordraket i stedet for kører under jorden og skubber eller skyller jorden ud for så at skyde rørledningerne ind, fortæller virksomhedsejer Dennis Guldbrand.

Samarbejde styrker grønne tiltag

For at fremme de muligheder, som cirkulær økonomi og ressourceoptimering giver, har Gunnar Guldbrand indgået et samarbejde om grøn omstilling med Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

- Erhvervsrådet tilbød at lave et energioptimeringstjek i vores virksomhed, hvor vi fik bekræftet, at vi var på rette vej og kunne fortsætte med de forskellige tiltag, fortæller Dennis Guldbrand. Han mener, at Erhvervsrådets initiativ til grøn omstilling er et godt tilbud for virksomheder til at optimere og udvikle deres arbejdsgange og fremstillingsmuligheder med fokus på at styrke økonomien og skåne miljøet.

Erhvervsrådet hjælper også Gunnar Guldbrand med at etablere kontakt til andre virksomheder, der også tænker cirkulær økonomi og ressourceoptimering ind i deres forretning. Dennis Guldbrand mener, at samarbejdet med Erhvervsrådet kan være med til at fremme fokus på værdien af grønne tiltag i virksomheder, hvilket kan være gavnligt i forbindelse med fremtidige kunde- og leverandørrelationer.

Med sit initiativ til grøn omstilling kan Erhvervsrådets konsulenter også hjælpe dig med at tænke cirkulært. Læs mere her.

Tilmelding til nyhedsbrev

Erhvervrådets nyhedsbrev
Nyhedsbrev for iværksætteren