Innovest 2 (1)

Erhvervsrådet har bidraget til vores strategiske forretningsudvikling

Virksomheden HS Tarm A/S nærmer sig sit 100-årsjubilæum. Mere end én gang siden grundlæggelsen har virksomheden, der leverer varmeløsninger til private og erhverv, tilpasset sig tiderne. Og det gør de stadig. Tilpasning og udvikling er en forudsætning for en stærk position på markedet.

Men den vedblivende udvikling er også en ekstra opgave ved siden af den daglige drift, og her nyder virksomheden godt af det tætte samarbejde med Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

- Vi har foretaget en større strategisk satsning, som gik ud på at omlægge vores distribution fra grossister til direkte levering til vores partnere, vvs-installatørerne. Omlægningen har været god for os og vores forretning, men den har også krævet en række indsatser, som lå ud over den sædvanlige drift. I den forbindelse har Erhvervsrådet været en vigtig samarbejdspartner for os, siger Hans Martin Sørensen, der er administrerende direktør, ejer og tredje generation i virksomheden.

Fra tema-arrangement i Erhvervsrådet til servicekoncept i HS Tarm

De indsatser, Hans Martin Sørensen taler om, inkluderer bl.a. øget digitalisering, udvikling af et nyt screeningsværktøj, som hjælper med at beregne den mest optimale varmekilde til en bygning, samt udvikling af et servicekoncept, der kan hjælpe forbrugerne i de områder, hvor den lokale vvs-installatør ikke tilbyder vedligehold og service på varmeanlæggene fra HS Tarm.

- Nogle af ideerne har vi selv. Andre bliver vi præsenteret for gennem Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd. Udviklingen af servicekonceptet udsprang for eksempel af et tema-arrangement, som Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd afholdt, og det forventer vi os meget af i fremtiden, siger Hans Martin Sørensen.

Virksomheden er i dag i gang med udrulningen af konceptet, og inden for de kommende fem år forventer virksomheden at have servicen som et selvstændigt og økonomisk rentabelt forretningsområde. Men det er kun ét af de projekter, som Erhvervsrådet har bidraget til gennem årene.

100.000 kr. til at øge digitaliseringen

Erhvervsrådet har også hjulpet HS Tarm med at få screenet medarbejdernes kompetencer for at få klarhed over behovet for efteruddannelse. Erhvervsrådet har hjulpet virksomheden i gang med digitaliseringen, så HS Tarm nu er klar til at øge digitaliseringen yderligere. Og så har Erhvervsrådet hjulpet HS Tarm i gang med et samarbejde med installatøruddannelsen omkring udviklingen af et screeningsværktøj til udvælgelse af den mest optimale varmeløsning i forbindelse med energirenoveringer, ombygninger og nybyggerier.

- Erhvervsrådet er gode til at hjælpe os med at finde de rette samarbejdspartnere og give os viden om de muligheder og ordninger, der er. Vi fik eksempelvis 100.000 kr. i støtte til udviklingen af det nye servicekoncept, takket være dem, siger Hans Martin Sørensen, som ikke tror, at de havde været opmærksomme på den mulighed uden Erhvervsrådets rådgivning.

Ønsker du at høre mere om, hvordan vi som Erhvervsråd kan hjælpe, så læs mere her. Vi står klar til at guide dig og din virksomhed.

Ring til Susanne


Susanne Trip Nielsen

Susanne Trip Nielsen

Erhvervskonsulent

Mobil: 21184745
E-mail: stn@rserhverv.dk

Eller...


Kontakt en af Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds andre medarbejdere

Se alle medarbejdere

Pil

Tilmelding til nyhedsbrev

Erhvervrådets nyhedsbrev
Nyhedsbrev for iværksætteren