Top Billede Studiecenter5

Markedsføringsøkonom-uddannelse

Læs til markedsføringsøkonom i Studiecenter Ringkøbing-Skjern

Interesserer du dig for salg og markedsføring, og drømmer du om at skabe fundamentet for en dynamisk og spændende karriere? I Studiecenter Ringkøbing-Skjern kan du tage en 2-årig markedsføringsøkonom-uddannelse, der giver dig kompetencer til at varetage en bred vifte af jobfunktioner.

Uddannelsen er opdelt i fire semestre og indeholder både undervisning, projektarbejde, praktikforløb og et afsluttende eksamensprojekt. Det er Erhvervsakademi MidtVest, som varetager undervisningen. Størstedelen af uddannelsen foregår i Studiecenter Ringkøbing-Skjern, men der vil også være enkelte lektioner i Herning.

Om markedsføringsøkonom-uddannelsen

Uddannelsen til markedsføringsøkonom består af en række obligatoriske fag og valgfag, der er spredt ud over tre semestre. Det fjerde og sidste semester består af et praktikophold samt et afsluttende eksamensprojekt.

De obligatoriske fag, du beskæftiger dig med på uddannelsen, er:

 • International markedsføring og salg
 • Økonomi
 • Kommunikation, organisation og ledelse.

Valgfagene, som udbydes på uddannelsen, kan variere fra år til år.

Som markedsføringsøkonomstuderende får du viden, der vedrører økonomiske, kulturelle, juridiske, kommunikationsmæssige og organisatoriske forhold. Det giver dig kompetencer og indsigt til at arbejde målrettet med virksomheders markedsføring.

Under uddannelsen får du mulighed for at prøve din teoretiske kunnen af med praktiske øvelser og projektarbejde. I den forbindelse vil du møde lokale virksomheder, der bakker op om uddannelsen og stiller opgaver til rådighed.

Flere lokale virksomheder tilbyder desuden praktikpladser i forbindelse med praktikperioden på studiets fjerde semester. Perioden strækker sig over 12 uger og gør det muligt for dig at prøve dine kompetencer af i erhvervslivet. Det er dit eget ansvar at finde en praktikplads, og du kan søge hos både danske og udenlandske virksomheder.

Lyder det som noget for dig? Uddannelsen har sommerstart, og du kan søge om optagelse på optagelse.dk.

Studieliv markedsføringsøkonom
EAMV Innovest Studiecenter Skjern

En unik mulighed i Ringkøbing-Skjern

Gennem et samarbejde med Erhvervsakademi MidtVest i Herning blev der i 2018 oprettet en uddannelsesstation i Innovest i Skjern - Studiecenter Ringkøbing-Skjern - som etableret i et spændende miljø, der både rummer nystartede og etablerede virksomheder.

Som markedsføringsøkonomstuderende i Innovest har du en unik mulighed for tæt kontakt til det vestjyske erhvervsliv og en stærkt etableret uddannelse gennem Erhvervsakademi MidtVest.

Ansøg om optagelse på markedsføringsøkonom-uddannelsen her: Søg videregående uddannelse - Optagelse.dk

Hvilke jobs venter dig som markedsføringsøkonom?

Med en markedsføringsøkonom-uddannelse kan du træde ind på jobmarkedet og varetage mange forskellige funktioner inden for markedsføring, kommunikation og salg – og du kan gøre karriere i både danske og internationale virksomheder.

Med de kvalifikationer, du tilegner dig under uddannelsen, kan du blandt andet varetage jobfunktioner som:

 • Marketingkoordinator 
 • Marketingassistent
 • Kommunikationsmedarbejder
 • Mediekonsulent
 • Salgsassistent
 • Influencer campaign specialist 
 • Social media manager
 • Salgskoordinator
 • Eksportsælger eller eksportassistent
 • Indkøber eller indkøbsassistent
 • Kommunikationsansvarlig 
 • Marketing manager
 • Markedsføringsansvarlig.

Uddannelsen til markedsføringsøkonom giver dig masser af muligheder for at gøre karriere. Er du ivrig efter at lære mere, kan du også vælge at bygge yderligere uddannelse oven på din uddannelse som markedsføringsøkonom.

Du kan læse mere om uddannelsen til markedsføringsøkonom hos Erhvervsakademi Midtvest.

Ring til Bjarne


Bjarne Søgaard Nielsen

Bjarne Søgaard Nielsen

Innovest

Mobil: 20369896
E-mail: bsn@rserhverv.dk

Ring til Susanne


Susanne Trip Nielsen

Susanne Trip Nielsen

Erhvervskonsulent

Mobil: 21184745
E-mail: stn@rserhverv.dk

Tilmelding til nyhedsbrev