Westjysk Smag header

En hobby, der stak af

Westjysk Smag er en familievirksomhed, der drives af Benny og Dorte Agerbo, som bor i Finderup med deres tre børn.

I 2014 begyndte Benny, som en hobby, at producere likør hjemme i køkkenet i 20-liters beholdere - i første omgang bare som likør til sig selv, familien og venner. Men produktionen blev hurtigt udvidet. Snart blev det til 500-liters beholdere – og de blev til 1000-liters beholdere. Produktionen kunne ikke længere være i køkkenet, men måtte have sit eget produktionsrum.

Som Dorte fortæller med et smil på læben:

- Det blev en hobby, der stak af.

I 2016 fik familien CVR-nummer og godkendelse af fødevarestyrelsen. Hurtigt kom den første forhandler, og flere kom løbende til.

Virksomheden fik i 2017 hjælp til at lave en hjemmeside, og senere fulgte en webshop. Det er dog primært gennem forhandlere, at virksomhedens likør sælges. Det er nemlig ikke kun en likør, man køber – det er hele historien og oplevelsen. Derfor deltager Westjysk Smag også på flere messer og laver rundvisninger med mulighed for smagsprøver hjemme i produktionen.

Sparring med fødevarekonsulenter

Efter at have oprettet virksomheden blev Westjysk Smag kontaktet af Michele fra Erhvervsrådet og fik tilbudt ét års gratis medlemskab – et tilbud, alle nye iværksættere får.

- Et godt tilbud for os iværksættere. Så har man ligesom tid til at finde ud af, hvad man får som medlem af Erhvervsrådet, fortæller Dorte.

Westjysk Smag har også fået god sparring med og vejledning af fødevarekonsulenterne. Dorte har deltaget på flere kurser, som Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd tilbyder, samt deltaget i arrangementer og iværksætternetværk. Dorte synes, at pengene er givet godt ud til et medlemskab ved Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd – man får meget for pengene.

Fremtiden

Westjysk Smag har mange idéer på tegnebrættet, og nu glæder virksomheden sig til at få bedre tid til at få dem realiseret, da Dorte netop er stoppet på sit arbejde for at gå all in i virksomheden. Dorte deltager i august i et nyt salgsnetværk, som Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd afholder. Her er der netop fokus på salget, og som Dorte siger:

- Vi kan altid blive klogere, og det giver også utroligt meget viden at være sammen med andre virksomheder. Der er god sparring og fantastisk networking.

Tilmelding til nyhedsbrev

Erhvervrådets nyhedsbrev
Nyhedsbrev for iværksætteren