Innovest 2 (1)

Erhvervsrådet hjælper os til at tage det næste skridt

Træ er et af de byggematerialer, som kan hjælpe hele verden fremad i den grønne omstilling. Men inden træ kan indgå i opførelsen af eksempelvis et hus, skal det bearbejdes, og ofte skal flere lag limes sammen. Kallesoe Machinery i Lem er en af verdens førende producent af maskiner, anlæg og systemer til limtræsproduktion.

- Vi har i mange år arbejdet med at optimere vores virksomheds processer, så vi er grønne, fortæller Helle Bach Madsen, marketingchef hos Kallesoe Machinery A/S. Hun synes, at det ligger i naturlig forlængelse af kundernes produktion af grønne løsninger, at Kallesoe Machinery A/S også tænker over, hvordan virksomheden kan bidrage med yderligere grønnere tiltag.

Den fremtidige efterspørgsel bliver grøn

- Lige nu efterspørger kunder det ikke i høj grad, men det tror jeg, at de kommer til, og så er det en fordel, at vi er godt i gang, siger Helle Bach Madsen. Hun har flere gange tidligere arbejdet sammen med Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd om forskellige strategiske indsatser, så det var helt naturligt for hende at henvende sig til Erhvervsrådet, da hun syntes, at det var tid til at puste lidt ny energi ind i virksomhedens grønne omstilling.

- Jeg oplever, at konsulenterne er dygtige og nemme at samarbejde med, og de har et godt indblik i mulighederne, siger Helle Bach Madsen, som også denne gang har fået gevinst af samarbejdet.

Er begyndt at se bæredygtighed i et bredere perspektiv

- Med hjælp fra Erhvervsrådet fik vi søgt om og tildelt midler fra projektet Energieffektivitet og CO2-besparelser i virksomheder i Region Midtjylland. Corona udsatte opstarten af projektet en smule, men vi har her i foråret 2021 afholdt møder og workshops med medarbejderne og er også begyndt at arbejde med FN’s 17 verdensmål, så vi nu ikke kun ser på den grønne omstilling, men også på bæredygtighed i et bredere perspektiv, siger Helle Bach Madsen.

Allerede nu har arbejdet resulteret i et praktikforløb med en flexjobber og i, at der bliver arbejdet med forfinelse af virksomhedens affaldssortering, så mulighederne for genanvendelse øges. Der er også indledt en undersøgelse af, om der er mulighed for, at virksomheden kan producere sin egen vedvarende energi – og flere spændende projekter.

- Vi har også fået gennemgået vores eksisterende energiforbrug i forbindelse med samarbejdet med Erhvervsrådet, hvilket bekræftede os i, at vi ikke har nogle blinde pletter eller lavthængende frugter i den forbindelse. Det var det helt rigtige for os at tage fat i Erhvervsrådet, så vi kan tage de næste skridt i vores bæredygtige udvikling. De hjælper os med at få de rigtige kontakter og få sat en masse gode ting i værk.

Kallesoe Machinery er for alvor gået fra grønne tanker til grønne handlinger.

Erhvervsrådet har – ad flere omgange – været trukket med helt ind i maskinrummet for at se på processerne i virksomheden.

Tilmelding til nyhedsbrev

Erhvervrådets nyhedsbrev
Nyhedsbrev for iværksætteren