Innovest 2 (1)

Erhvervsrådet får os fra tanke til handling

Dangro Nordic producerer hestefoder, vildfugleblandinger samt gødning og kalk - alt i høj kvalitet. Virksomheden er dygtig, ambitiøs og travl. Derfor er det afgørende for virksomheden, at Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd giver kvalificeret sparring og kommer med relevante tilbud, når Dangro Nordic skal omsætte idéer til virkelighed.

- Vi er i gang med en grøn omstilling af virksomheden. I den proces har vi brug for at samarbejde med forskellige eksterne kompetencer, men vi kender ikke til alle mulighederne eller aktørerne på markedet. Erhvervsrådet kender både vores virksomhed og ved, hvilke muligheder og ordninger der er relevante, samt hvem vi med fordel kan alliere os med, fortæller Per Nørgaard, der er den ene halvdel af ejerparret bag virksomheden.

Grøn omstilling på dagsordenen

Dangro Nordic har blandt andet benyttet sig af Erhvervsrådets grønne initiativ, som tilbyder virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune vejledning om grøn ressourceoptimering.

- Vi har et ønske om at få den grønne omstilling til at gå hånd i hånd med en sort bundlinje. Vi er både menneskeligt og forretningsmæssigt sikre på, at en grøn omstilling af virksomheden er den rigtige vej at gå, men uden Erhvervsrådets hjælp er jeg bange for, at vi aldrig ville komme fra tanke til handling. Vi har for travlt med at drive forretningen i hverdagen. Vi ville ikke selv få skabt det nødvendige overblik eller finde frem til de relevante samarbejdspartnere og ordninger.

Indtil nu har Dangro Nordic haft en energirådgiver på besøg, hvilket blandt andet har ført til en udskiftning af virksomhedens oliefyr til en luft-til-vand-varmepumpe, en ny kompressor og installering af LED-belysning.

- De investeringer, vi har foretaget indtil nu, har haft en tilbagebetalingstid på to år eller mindre, og vi er klar til at investere mere endnu - også selvom nogle investeringer vil have en længere tilbagebetalingstid, siger Per Nørgaard, som netop har modtaget nye eldrevne trucks til lageret.

Derudover er virksomheden i gang med at undersøge klima- og miljøeffekten af at gå fra traditionel plast baseret på olie til plast produceret af sukkerrør, når de skal emballere deres produkter.

Erhvervsrådet har hjulpet med grønne praktikanter

- Umiddelbart lyder det som en god idé, men nogle gange er de nye metoder ikke så grønne, som man tror, siger Per Nørgaard, som derfor har budt akademikere fra Aarhus velkommen i et fireugers praktikforløb. De skal hjælpe virksomheden med at finde ud af, hvordan den bedst muligt kan omstille produktionen, så den understøtter FN's 17 Verdensmål og bidrager til implementeringen af cirkulær økonomi.

Praktikforløbet er også kommet i stand ved hjælp af Erhvervsrådet, og de nye akademikere har hjulpet Dangro Nordic med at drage nytte af den nyeste viden inden for bæredygtighed. Det passer godt til Dangro Nordics overordnede profil, mener Per Nørgaard.

- Hele vores virksomhed og vores produkter bygger på ordentlighed, høj kvalitet og troværdighed, og det skal den grønne omstilling af Dangro Nordic også bære præg af. Så derfor er det godt for os at få kvalificeret og nuanceret sparring på den del udefra.

Per Nørgaard ser den grønne omstilling som afgørende for fremtiden.

Tilmelding til nyhedsbrev

Erhvervrådets nyhedsbrev
Nyhedsbrev for iværksætteren