Job-konkurrence skal lokke arbejdskraft til Ringkøbing-Skjern

Udgivet d. 28. 05 2018

Tænk, hvis du kunne få lige præcis det job, du altid har drømt om? Den mulighed åbner sig måske nu med konkurrencen ”Vind et job”.

Job-konkurrence skal lokke arbejdskraft til Ringkøbing-Skjern

Tænk, hvis du kunne få lige præcis det job, du altid har drømt om? Den mulighed åbner sig måske nu med konkurrencen ”Vind et job”, hvor en lang række vestjyske virksomheder konkurrerer om at få fingre i arbejdskraft.

Nogle af landet største og mest succesfulde virksomheder ligger i Ringkøbing-Skjern. Alligevel er der mangel på arbejdskraft, og derfor tager Ringkøbing-Skjerns Erhvervsråd i samarbejde med en lang række vestjyske virksomheder en ny strategi i brug for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Sammen lancerer de nu konkurrencen ”Vind-et-job”, hvor en række nyuddannede får mulighed for at vinde deres drømmejob.

– Vores virksomheder vækster og vækster. Men vi mangler hænder. Så nu prøver vi en anderledes strategi med konkurrencen ”Vind et job”, der skal få unge faglærtes øjne op for de mange jobmuligheder, vi kan tilbyde her, siger Hans Jørn Mikkelsen, formand for Erhvervsrådet i Ringkøbing-Skjern.

Konkurrencen går ud på, at 12 vindere på baggrund af en motiveret ansøgning får et eksklusivt todages-forløb, som skal klæde dem på til at lande drømmejobbet hos en virksomhed i Ringkøbing-Skjern. Forløbet vil bestå af virksomhedsbesøg, direktør-talks, samtale-træning og teambuilding-aktiviteter. Til slut skal deltagerne møde et dommerpanel med virksomhedsledere, som skal overbevises om, at kandidaten er den rette til jobbet.

Danmarks Største Arbejdsplads
Ringkøbing-Skjern kommune bryster sig af at være Danmarks Største Arbejdsplads. Og det ikke uden grund. Ud over at være Danmarks største geografiske kommune, har de flere arbejdspladser per 100 indbyggere end for eksempel Aarhus, Herning eller Odense. Og er ekstra stærke inden for energi, produktionsindustri, turisme samt fødevarer og landbrug.

– Vi er en af de kommuner, der eksporterer allermest per indbygger. Og vi er langt fremme på teknologi, digitalisering og nyeste viden – blandt andet fordi vi arbejder tæt sammen med en række uddannelsesinstitutioner, siger Hans Jørn Mikkelsen.

Læs mere på www.flytmodvest.dk

Få nyheder i din indbakke
Tilmelding til nyhedsbrev

Du kan læse mere om tilflytterjobordningen her