Fremtiden vil i langt højere grad stille udfordringer til din virksomhed i forhold til adgangen og prisudviklingen for ressourcer og råvarer.

Faktisk viser analyser fra den britiske non-profit organisation, Ellen MacArthur Foundation og konsulentfirmaet McKinsey, at det ikke længere er arbejdsløn men derimod råvarer, der udgør den væsentligste udfordring for fremstillingsvirksomhederne. Tænketanken Big Future 2025 anbefaler endda, at virksomheder, på baggrund af det markante teknologiskifte der forventes de næste 10-30
år, får overblik over ressourceforbrug og CO2-udslip og fokuserer på at nedbringe begge dele. Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har derfor taget initiativ til en arbejdsgruppe, hvor erhvervslivet, kommunen og Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern samarbejder om at screene lokale virksomheder for eventuelle besparelser og effektiviseringer. De kalder initiativet for GRO, Grøn Ressource Optimering.

Gratis rådgivning om grønne ressourcer kan give bedre bundlinje

GRO tilbyder lokale virksomheder en gratis screening for, om de kan hente en ekstra økonomisk gevinst ved at spare mere på energien, bruge ressourcerne bedre og uddanne medarbejderne til at tænke begge dele ind i deres daglige processer. Målet med GRO er at skabe fokus på de enkelte små og mellemstore fremstillingsvirksomheders muligheder for at forbedre konkurrenceevnen og vækstmulighederne gennem ressourceoptimering og nye grønne forretningsmodeller.

GRO Rapport 2018  SCANENERGI Rapport  GRO Henvisning  Grønne forretningsmodeller

Hvis du har lyst til at høre mere om GRO - og hvad de kan gøre for din virksomhed - så tøv ikke med at kontakte Erhvervskonsulent Lars K. Jørgensen på 9975 2605 eller lkj@rserhverv.dk

Se nedenstående cases, udtalelser fra virksomheder som har været med i GRO.

 

Få nyheder i din indbakke
Tilmelding til nyhedsbrev

Du kan læse mere om tilflytterjobordningen her