Netværk motiverer til energioptimering

Global Castings er leverandør af støbte maskinkomponenter til vindmølleindustrien i Europa og Kina. De er specialiserede i serieproduktion til on-  og off shore af færdigstøbte produkter. Her tilbyder de støbning, bearbejdning, overfladebehandling og montage. Global Casting har et ønske om at effektivisere deres energiforbrug, hvilket har ført til udskiftning af kompresser, implementering af LED-belysning samt et CTS-system, som sikrer, at der er synergi mellem ventilations- og varmeinstallationer samt belysning, så der ikke bruges unødig energi.

Energinetværk
Siden efteråret 2017 har Global Casting deltaget i et energinetværk arrangeret af Erhvervsrådet fra Ringkøbing-Skjern, hvor lokale virksomheder samles og udveksler erfaringer.
Energinetværket drives i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er et led i GRO-projektet, hvor lokale virksomheder, som har interesse i at optimere deres energiforbrug med fokus på bæredygtige løsninger, har mulighed for at hente inspiration og sparre med andre virksomheder om proces- og energioptimering.

- Netværksmøderne giver os inspiration til, hvordan vi kan arbejde med miljøforbedringer i hverdagen. Vi kommer ud og ser, hvordan andre virksomheder arbejder med deres energioptimering, og det giver motivation og ny energi til selv at fokusere på at optimere vores eget forbrug i virksomheden, fortæller sikkerheds- og miljøkonsulent Lars Jørgensen.

Vi sætter selv dagsorden
Til møderne definerer virksomhederne selv indholdet, hvilket er med til at sikre aktualitet, ejerskab og relevans for virksomhederne.
- Vi sætter selv dagsorden til møderne. Det gør, at vi får diskuteret reelle problemstillinger, og at alle virksomheder er veloplagte og interesseret i at bidrage. Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd er ligeledes gode til at hjælpe og bakke op om møderne. De er tovholdere på indkaldelserne og organiseringen, så man føler sig altid i trygge hænder, når man skal afholde møderne. Det skaber ligeledes struktur, som medvirker til at effektivisere og berige netværket, afslutter Lars Jørgensen.
 

Få nyheder i din indbakke
Tilmelding til nyhedsbrev

Du kan læse mere om tilflytterjobordningen her