Speeddating giver kvalificeret arbejdskraft

Erhvervsrådet Ringkøbing-Skjern har oprettet projektet; Ny Viden, som skal øge rekrutteringen af kvalificeret arbejdskraft til lokale virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune.Erhvervsrådet har en medarbejder dedikeret til at skabe samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og lokale virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune. Her bliver studerende fra videregående uddannelser matchet med relevante virksomheder for at løse aktuelle problemstillinger, som virksomhederne står overfor.

Begejstret for arrangementet
Projektet har resulteret i et speeddating-arrangement, hvor Lukasz Serwanski blev matchet med flere af virksomhederne. Lukasz kommer fra Polen og er i Danmark for at tage en kandidat i teknologibaseret forretningsforståelse fra Århus Universitets afdeling i Herning. Han har været meget begejstret for arrangementet.

- På mit 2. semester skulle jeg finde en virksomhed at samarbejde med. Arrangementet gav mig et større netværk, og jeg fik skabt kontakt til relevante virksomheder, siger Lukasz Serwanski.
Det var en af de virksomheder, som Lukasz Serwanski mødte til arrangementet, som resulterede i et samarbejde til hans semesterprojekt, og han fik også et studiejob ved en anden virksomhed.

Personligt møde vejen frem
Lukasz Serwanski mener, at det personlige møde med virksomhederne var afgørende for aftalerne.

- Jeg kunne få lov til at præsentere mig selv og mine kompetencer ansigt til ansigt over for arbejdsgiver, hvilket, jeg tror, giver et bedre udbytte end ved blot at sende en traditionel ansøgning. Der var også mulighed for at gå i dialog med virksomhederne om, hvordan jeg kunne være med til at løse deres udfordringer og allerede der, blev der opbygget en relation, som jeg kunne følge op på, da jeg kom hjem, siger Lukasz Serwanski.

Lukasz Serwanski vil anbefale andre studerende at benytte sig af tilbuddet. Han ser det som en oplagt måde at møde fremtidige arbejdsgivere på og at få indblik i virksomhedernes opgaver og udfordringer, samt hvilke kvalifikationer de søger i en medarbejder.
 

Få nyheder i din indbakke
Tilmelding til nyhedsbrev

Du kan læse mere om tilflytterjobordningen her