Ferrodan 02

Erhvervsrådet formidlede samarbejde

Ferrodan er et jernstøberi i Skjern. Virksomheden opererer i et marked, som er præget af høj konkurrence fra både indland og udland, og det kræver konstant udvikling at fastholde sin position på markedet. Ferrodan er en ordreproducerende virksomhed, som laver mindre serier og prototyper for sine kunder.

Virksomheden er netop nu i gang med at udvikle en ny arbejdsmetode, som de har fået hjælp til gennem ordningen Innoboost, der støtter udviklingsarbejdet i virksomheder med viden og kompetencer. For Ferrodan har det betydet et godt samarbejde med VIA i Horsens.

- I dag tager det typisk 3-5 uger, fra vi modtager tegninger på en prototype, som skal udarbejdes, til vi kan levere den til kunden. Den tid vil vi kunne reducere helt ned til fem arbejdsdage, hvis vi kan lave de modeller, vi støber efter, med en 3D-printer i fremtiden, siger produktionschef Henrik Johansen fra Ferrodan.

For at lave et støbt jernprodukt, som ikke har brug for omfattende og ressourcekrævende efterbehandling, skal overfladen på modellen være meget glat, og det er her, udfordringen er.

- 3D-printere laver i dag en ru og lidt riflet overflade, og det er ikke godt for vores produktion. Vi er ikke interesserede i at udvikle en 3D-printer, men vi vil gerne se, om vi kan udvikle en metode, så vi kan bruge nogle af de printere, der er på markedet i dag. Desuden vil vi gerne finde ud af, om det forretningsmæssigt er mest hensigtsmæssigt at købe en printer, eller om det er bedre at købe den ydelse ude af huset. Det er det, vi er ved at finde ud af nu i samarbejde med VIA i Horsens.

Tip fra Erhvervsrådet

Det var Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, som gjorde Ferrodan opmærksom på, at det er muligt at søge om støtte til udviklingsarbejdet – og det var i samarbejde med Erhvervsrådet, at ansøgningsskemaet blev udfyldt, så Ferrodan fik de bedste muligheder for at få støtte til arbejdet.

Selvom Ferrodan er på et marked, hvor det er nødvendigt at forny sig og udvikle forretningsmodellen for at kunne møde kundernes behov, tror Henrik Johansen ikke, at de havde fået udnyttet muligheden for at få hjælp til arbejdet, hvis ikke de havde været i kontakt med Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

- Jeg tror ganske enkelt ikke, at vi var blevet opmærksomme på, at den mulighed fandtes, siger Henrik Johansen. Og det havde været ærgerligt for både Ferrodan og hele kommunen, for Henrik Johansen forventer, at projektet vil kunne føre til vækst og flere medarbejdere i virksomheden.

Ønsker du at høre mere om, hvordan vi som Erhvervsråd kan hjælpe, så læs mere her. Vi står klar til at guide dig og din virksomhed.

Ring til Susanne


Susanne Trip Nielsen

Susanne Trip Nielsen

Erhvervskonsulent

Mobil: 21184745
E-mail: stn@rserhverv.dk

Eller...


Kontakt en af Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds andre medarbejdere

Se alle medarbejdere

Pil

Tilmelding til nyhedsbrev

Erhvervrådets nyhedsbrev
Nyhedsbrev for iværksætteren