At tænke grønt er en god forretning

Gunnar Guldbrand A/S tilbyder salg og service af maskiner til danske og norske entreprenører. De har fokus på at indtænke cirkulær økonomi og ressourceoptimering i virksomhedens forretningsmodel - blandet andet ved at renovere og optimere maskiner, så maskinernes levetid bliver forlænget. Det har både en miljømæssig og økonomisk gevinst for virksomheden og dens kunder.

I virksomheden sælger de også udstyr, der kan udføre en opgravningsfri løsning, hvilket er et alternativ til traditionel udgravning. Det er både med til at effektivisere arbejdsprocesserne hos kunderne og skåne miljøet.

- Vi hjælper vores kunder med at ressourceoptimere, så de både sparer tid og arbejdskraft. Hvis kunderne på traditionel vis lægger nye rørledninger i jorden, så skal de først skære i asfalten, derefter grave jorden op og køre den væk, lægge rørledninger og til sidst fylde hullet med ny jord samt lægge nyt asfalt. Alt dette undgår de med vores udstyr, da vores jordraket i stedet for kører under jorden og skubber eller skyller jorden ud, for så at skyde rørledningerne ind, fortæller virksomhedsejer Dennis Guldbrand.

GRO-samarbejde styrker grønne tiltag
For at fremme de muligheder, som cirkulær økonomi og ressourceoptimering giver, har Gunnar Guldbrand indgået et samarbejde med arbejdsgruppen GRO fra Ringkøbing-Skjern.

Gro står for Grøn Ressource Optimering, og de hjælper lokale virksomheder i Ringkøbing-Skjern med at se muligheder for besparelse og effektiviseringer i forhold til deres ressourceforbrug. Hertil hjælper GRO også virksomheder med at skabe et større netværk.

- GRO tilbød at lave et energioptimeringstjek i vores virksomhed, hvor vi fik bekræftet, at vi var på rette vej og kunne fortsætte med de forskellige tiltag, fortæller Dennis Guldbrand. Han mener, at GRO er et godt tilbud for virksomheder til at optimere og udvikle deres arbejdsgange og fremstillingsmuligheder med fokus på at styrke økonomien og skåne miljøet.

GRO hjælper på nuværende tidspunkt også Gunnar Guldbrand med at etablere kontakt til andre virksomheder, der også tænker cirkulær økonomi og ressourceoptimering ind i deres forretning. Dennis Guldbrand mener, at samarbejdet med GRO kan være med til at fremme fokus på værdien af grønne tiltag i virksomheder, hvilke kan være gavnligt i forbindelse med fremtidige kunde- og leverandørrelationer.

Få nyheder i din indbakke
Tilmelding til nyhedsbrev

Du kan læse mere om tilflytterjobordningen her