Et lille vrid til 1300 kr.

Energibesparelser behøver ikke at være kæmpe projekter, hvor VVS-folk i dagevis går og arbejder med indviklede installationer.

Det kan Ejvind Christensen fra Thybo Biler i Ringkøbing tale med om. I 2016 havde han besøg af to konsulenter fra Ringkøbing-Skjern Kommune og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, og senere en energikonsulent, som talte med ham om bedre udnyttelse af ressourcer.

Besparelse på varmt vand
Et af emnerne var at spare på energien, og Ejvind Christensen viste rengøringsrummet frem. Her er der et elskab og på væggen hænger en varmeveksler.
Der var også en fin rød ventil, som Opelforhandleren ikke havde skænket en tanke. Energikonsulent drejede ventilen rundt, og så blev rørene ret hurtigt kolde.

- Det viste sig at være til vores varme vand. Det bruger vi slet ikke her. Det meste varme vand, vi har, kommer fra kaffemaskinen, og den kører jo på strøm. Så vi har ikke brug for varmt vand, smiler Ejvind Christensen.

Det lille vrid sparer formentlig bilhuset for en årlig udgift på 1300 kr. Og autofolkene kan stadig servere varm kaffe for sine gæster.

- Det er ikke en formue, men det er et godt eksempel på det lille, overflødige energiforbrug, som vi oplever mange steder. Jeg tror, der er mange små gevinster at hente blot ved at lære sine egne installationer bedre at kende, siger Henning Donslund, der er sekretariatsleder for Energi 2020 i Ringkøbing-Skjern Kommune.
 

Få nyheder i din indbakke
Tilmelding til nyhedsbrev

Du kan læse mere om tilflytterjobordningen her