Beboerne på Career Campus

Her bliver du præsenteret for nogle af de mange forskellige mennesker, der bor på Career Campus

 

Maria Kjærgaard - Career Campus gjorde det nemt at flytte hertil

Maria Kjærgaard flyttede ind på Career Campus 1. august 2018, fordi hun fik en praktikplads hos Naturkraft i Ringkøbing. Efter praktikopholdet blev hun tilbudt ansættelse, og der var hun blevet så glad for sit værelse, at hun valgte at blive boende.

- Career Campus giver mulighed for hurtigt at etablere et bredt netværk, når man er tilflytter. Jeg kommer fra Aarhus, og havde jeg fundet en lejlighed i byen, så tror jeg ikke, jeg ville have haft overskud til at opsøge nye mennesker. I Career Campus er det nemt at socialisere sig. Vi har et fælles køkken, hvor folk snakker på kryds og tværs af alder, kultur og faglighed. Det er meget lærerigt, og jeg får indblik i forskellige menneskers liv og syn på verden, fortæller Maria Kjærgaard.

En af de største fordele ved at bo på Career Campus er ifølge Maria Kjærgaard, at det hele kommer som en samlet pakke, hvilket har givet hende mere tid til at fokusere på sit arbejde.

- Det er nemt og bekvemt at flytte ind. Værelset er møbleret, og der er køkkenting, internet og mulighed for at gå i fitness og svømmehal. Der bliver sørget for alt, og opstår der udfordringer, kontakter man blot pedellen, som får styr på tingene. Det har givet mig ro og tid til at fokusere på mit arbejde og studie, og jeg tror ikke, jeg ville have fået det samme udbytte, hvis ikke jeg havde haft mulighed for at bo her, siger Maria Kjærgaard.

Trygheden ved at have en sikker base, har også givet Maria Kjærgaard et godt udgangspunkt for at opleve Ringkøbing.

- Jeg fik tid til at opleve og forelske mig i byen og de menneskerne, der lever i den. Jeg har lyst til at slå rødder i Ringkøbing, og derfor vil jeg også anbefale andre at gøre brug af tilbuddet. Det er en fantastisk mulighed for at få et stort netværk og lære byen at kende.

 

 

Career Campus gør det nemmere
Career Campus er et fleksibelt boligtilbud til medarbejdere, som har arbejde, men ikke bopæl i Ringkøbing-Skjern. Og det gør en forskel, når der skal tiltrækkes specialiseret arbejdskraft til ledige stillinger.

- Career Campus gør det nemmere for mig, når jeg skal arbejde her i Ringkøbing. Jeg ved ikke, om jeg havde taget stillingen uden den mulighed, siger kvalitets- og sikkerhedschef Michael Jacobsen. Han arbejder for virksomheden EagleBurgmann KE A/S, der har en produktionsenheden i Ringkøbing.

Michael bor med sin familie tæt på den dansk-tyske grænse, og udover fabrikken i Ringkøbing, så arbejder han også på virksomhedens kontor i Vejen. For ham er det ikke en mulighed at flytte. Derfor samler han arbejdstiden i Ringkøbing typisk til et par samlede dage hver uge, hvor han så overnatter i et værelse på Career Campus. Og han er ikke den eneste fra virksomheden, som benytter sig af tilbuddet. 

- Vi har flere udenlandske ingeniører ansat, og de bor også her. Der er i øjeblikket ikke flere ledige værelser, vi kunne faktisk godt bruge et mere, så vi er rigtig glade for konceptet.

 

 

Ann Holm Nielsen, 33 år, arbejder som byplanlægger ved Ringkøbing-Skjern Kommune 

Hvor længe har du boet på Career Campus?

8 måneder

Hvorfor har du valgt at bo på Career Campus? 
Jeg syntes Campus ville være et godt sted at starte, da jeg flyttede til Ringkøbing. Så kunne jeg lige lære byen og området at kende inden jeg fandt en mere permanent bolig. Dertil er det hyggeligt at der altid er folk at snakke med, særligt når man er ny et sted.

Hvad har været den største udfordring i forhold til at bo på Career Campus? 
At der ikke er enighed, mellem beboerne, om hvordan vi holder fælles arealerne.  - Tømmer opvaskeren, rydde op efter madlavning, tørre borde af når man har griset.

Hvordan har dit ophold på Campus været? 
Super godt. Jeg er blevet rigtig glad for de spændende snakke og hyggelige stunder man kan få sig med folk fra hele verden, når man bor på Campus.

Hvilke faktorer spillede ind, da du valgte at tage i praktik i Ringkøbing-Skjern området? 
Jeg er ikke i praktik, men er fastansat. Der blev opslået en stilling som byplanlægger med fokus på kulturarv, som er mit speciale som arkitekt, og med Ringkøbing og restens af kommunens fine vestjyske kulturarv, synes jeg det løs som et meget spændende job. Dertil er jeg meget glad for naturen, som jeg jo har rig mulighed for at dyrke herude..

Hvad har du lært fra din arbejdstid? 
I den tid jeg har arbejdet hér, har jeg opdaget at folk herude arbejder godt sammen, og det i høj grad ses som en fællesnævner, at sammen er vi stærkere. Andre steder kan der godt være tendens til konkurrence mellem medarbejderne, fremfor at gøre hinanden bedre gennem samarbejde.

Vil du anbefale Career Campus til andre studerende? 
Helt sikkert!! Det er et godt og socialt sted, administreret af gode folk.

Hvad tager du med hjem fra Vestjylland? 
Jeg bliver her, men har erfaret, efter at boet 10 år i Aarhus, at herude kommer man hinanden ved. Man hilser på hinanden, og giver sig tid til at være til stede.

Har du planer om at blive i Vestjylland? 
Ja.

 

 

 

Joshua Luther, 20 år, fodboldspiller i Ringkøbing IF

Joshua Luther er 20 år og fodboldspiller. Han er opvokset i England, men flyttede i år til Danmark, da han fik mulighed for at spille fodbold i Ringkøbing IF. Han skulle derfor finde et sted at bo. I begyndelsen boede han på et hotel og siden i en lejlighed. Begge steder var dog dyre at bo i, og han følte sig meget alene.

- Jeg kender ikke nogen i byen. Jeg blev anbefalet at søge et værelse på Career Campus, fordi der her bor andre, som også er kommet til Ringkøbing-Skjern for at arbejde, fortæller Joshua Luther. For ham er Career Campus en mulighed for at opbygge et netværk og skabe fællesskaber med andre i hverdagen.

Joshua har nu boet på Career Campus i to måneder, og han er meget begejstret – både for menneskerne og faciliteterne. Viceværten er altid nem at komme i kontakt med, og hvis han har brug for hjælp eller skal have repareret noget, så bliver der hurtigt taget hånd om det. Det eneste han skal sørge for er maden.

- Det er en rigtig god oplevelse. Folk er venlige og indstillet på at lære nye at kende, og så er alt det praktiske i orden, når du flytter ind. Dit værelse er møbleret, du har eget toilet og bad, og fælleskøkkenet er fyldt med alt det køkkengrej, du har brug for. Du skal derfor ikke tænke på hverken toiletpapir eller vaskepulver. Det sørger Career Campus for. Det eneste jeg skal sørge for er min egen mad, fortæller han. 

Som beboer får han adgang til motionscenter og svømmehal. Dette betyder meget for Joshua Luther, at han også kan være fysisk aktiv i sin fritid. Han mener endvidere, at Career Campus er et meget trygt sted at bo. Værelset på Career Campus har hjulpet Joshua Luther med at få en omgangskreds og gjort overgangen til et andet land nemmere.

Det er første gang Joshua Luther bor for sig selv, så han har også glæde af at have kyndige folk tæt på til at hjælpe med praktiske spørgsmål, så han kan fokusere på sit spil på banen.

Joshua Luther vil meget gerne anbefale andre at flytte ind Career Campus, og han tilføjer, at stedet ikke kun er for unge mennesker, da der bor mennesker i alle aldre og med forskellige fagligheder og kulturer.

- Vi kan alle tale sammen, og folk er meget respektfulde overfor hinanden, afslutter Joshua Luther. 

 

 

Maibritt Villadsen (27 år), Kandidatstuderende i Antropologi og Etnografi, Aarhus Universitet

Hvilke faktorer spillede ind, da du valgte at tage i praktik i Ringkøbing-Skjern området?
”Jeg har tidligere lavet feltarbejde i Vestjylland indenfor landdistriktsudviklingsområdet, og derigennem har jeg fået en interesse for yderkantsområder. Som antropolog er det vigtigt, at man er en del af den kontekst, man undersøger. Derfor var det helt perfekt for mig, at jeg kunne bo – endda gratis – og arbejde herude.”

Hvor har du været i praktik? Hvilke(n) opgave har du siddet med? Hvordan har det været?
”Mit feltarbejde har taget udgangspunkt i virksomheders sociale ansvar og socialt ansvarlig personaleledelse. Det har jeg arbejdet med dels som praktikant på Erhvervscentret i Lem og dels gennem et feltstudie i en mellemstor produktionsvirksomhed i Skjern. Det har været en rigtig spændende kobling. Både Erhvervscentret og produktionsvirksomheden har taget enormt godt imod mig. Fra første dag har Erhvervscentret udvist mig tillid og givet mig frie tøjler, stillet en arbejdsplads til rådighed og givet mig et arbejdsfællesskab, hvor jeg har fået lov til at udvikle mine akademiske kundskaber. Jeg er blevet klogere på, hvilke kompetencer jeg qua min uddannelse har, og det har været spændende og udfordrende at omsætte min teoretiske viden til praktiske opgaver. Mit faglige udbytte har været højt, og det har været dejligt at forlade universitetet for en tid og få et indblik i den ”virkelige” verden.”

Hvordan har dit ophold på Campus været?
”Det har været rigtig godt. Det økonomiske aspekt, at det har været gratis at bo på Campus, fordi min arbejdsgiver betalte opholdet, har betydet meget for mig. Ellers havde det nok ikke været muligt for mig at lave feltarbejde i Vestjylland. Derudover har det sociale spillet en stor rolle. Det har været dejligt at være en del af et fællesskab med andre, som står i samme situation som jeg. Sammen med de andre beboer på Campus har jeg delt glæder og frustrationer, og jeg har oplevet, at jeg har kunnet sparre fagligt såvel som socialt.”

Hvad tager du med hjem fra Vestjylland?
”Helt håndgribeligt tager jeg en kæmpe bunke noter med hjem. Derudover tager jeg en masse oplevelser og erfaringer fra ErhvervsCentret og fra feltstudiet med hjem. Begge dele skal jeg bruge i forbindelse med mit speciale, som jeg begynder på efter mit ophold i Vestjylland. Jeg havde en masse forventninger, inden jeg tog herud, og man kan roligt sige, at de er blevet indfriet. Kort sagt: jeg fik, hvad jeg kom for.”

http://www.careercampus.dk/Files/Billeder/Careercampus/photo_1_b0efb014030a01a16a6b3c98d095297c.jpg

 

 

Sandeep Nair, 30 years old, Assistant Lead Engineer at Vestas. Current resident at Career Campus.

Sandeep, what were the deciding factors that made you choose to live on Career Campus?

Reasonable rent, People from different countries(good mix), Lot of space, freedom and good facilities. Very close to my workplace as well.

What do you work with and where?

I work with Vestas as Technical Coordinator in Ringkobing.

Have you enjoyed your stay at Career Campus so far?

Yes. It has been very good and I like the Kitchen very much as well. My entire family(Parents and wife and kid) were here and they liked the stay at campus. Especially the mix it provides, people from many countries and culture.

What are you bringing home with you from Western Jutland? 

Peaceful atmosphere, very cool and relaxed people, friendly environment, Close to nature and couple of good places for hangout

 

http://www.careercampus.dk/Files/Billeder/Careercampus/julie%20magnussen.jpg

Julie Lisa Magnusen, 25 år, Vand og Miljø ingeniør

Hvor længe har du boet på Career Campus?

5 mdr.

Hvorfor har du valgt at bo på Career Campus?

Jeg har læst i Aalborg de sidste 4 år, så hele mit netværk er i Nordjylland. Derfor syntes jeg at Campus var en god og hurtig måde at få et nyt netværk i Ringkøbing-Skjern området.

Hvad har været den største udfordring i forhold til at bo på Career Campus?

Den største udfordring er helt sikkert det at skulle dele køkken med 30 andre mennesker, men samtidigt gør det også at man naturligt falder i snak med de andre beboer på Campus.

Hvordan har dit ophold på Campus været?

Jeg har været rigtig glad for at bo på Campus, det var helt sikkert det rigtige valg for mig. Det har gjort at jeg ikke har følt mig helt alene, når nu jeg er flyttet til en helt ny by hvor jeg ingen kender.

Hvilke faktorer spillede ind, da du valgte at tage i praktik i Ringkøbing-Skjern området?

Jeg er ikke i praktik, men fastansat hos Ringkøbing-Skjern Forsyning.Det har helt klart været jobbet som spillede den største faktor for mig, men Campus gjorde det helt sikkert lettere for mig at skulle flytte så langt væk fra mit netværk. Et andet plus er helt sikkert naturen, der er masser af den og den er tæt på hele tiden!

Vil du anbefale Career Campus til andre studerende?

Helt bestemt! Det er et super godt sted at starte hvis man som mig er helt ny i området, det er søde mennesker man bor med, som er i helt samme situation som en selv.

Hvad tager du med hjem fra Vestjylland?

Jeg har fået tilbudt en fast stilling i forsyningen, så jeg bliver her skam! Jeg har lært at vestjyder ikke er meget forskellige fra nordjyder –  jordnære og rare mennesker, som snakker med en lidt anden dialekt, som til tider kan være svær at forstå, men det bliver bedre med tiden ;)

 

Få nyheder i din indbakke
Tilmelding til nyhedsbrev

Du kan læse mere om tilflytterjobordningen her